November 15, 2018

December 21, 2017

Please reload

Entrades Recents

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas destacadas

LA PRIMERA RELACIÓ SEXUAL COMPARTIDA. QUÈ CAL SABER?

November 2, 2018

 

Si  no has tingut mai relacions sexuals compartides, tens dubtes de què i com fer-ho, tens pors a l’hora de tenir sexe per primer cop o simplement vols anar prepara/da, estàs llegint l’article adequat. A continuació, plantegem algunes reflexions  per poder afrontar la primera vegada que tenim relacions sexuals de forma més segura:

  • Pots demanar informació dels diferents mètodes anticonceptius. Els preservatius masculins i femenins són mètodes anomenats de barrera i ens protegeixen del risc d’embaràs i de les malalties de transmissió sexual. Recorda que són d’un sol ús i per aprendre a posar-lo va bé poder practicar un cop sol/a o acompanyat abans de tenir la relació sexual. A part dels preservatius hi ha altres mètodes anticonceptius, informa-te’n.

  • Com t’ha influenciat la imatge tradicional del sexe? Tots nosaltres estem influïts per la informació que rebem de diferents medis sobre com ha de ser el sexe. A través de les pel·lícules porno, els mitjans de comunicació, els anuncis i publicitat, la família, etc. s’ha divulgat una forma de tenir relacions sexuals coitcentrista on la penetració és el més important. No creus que en les relacions sexuals tot el cos és important?

  • Comunica’t. Digues allò que t’agrada o el que no t’agrada, pregunta. La comunicació és bàsica per poder compenetrar-te amb l’altre i aconseguir el plaer per les dues o més persones.

  •  I l’himen? L’himen és una membrana protectora que es troba dins la vagina i quan es trenca a vegades pot desprendre una mica de sang. Hi ha diverses formes de trencar aquesta barrera, pot ser amb relacions sexuals, amb un cop, practicant exercici, etc.

  • Experimenta i aprèn. Ningú neix après i per això les primeres vegades seran d’experimentació, prova allò que t’agradi, descobreix el teu cos i el de l’altra persona, i pensa que no hi ha un manual de com tenir relacions. Les primeres vegades s’acostuma a tenir sensacions contradictòries i les expectatives de plaer que ens han inculcat no s’acostumen a complir en les primeres relacions sexuals. Ja n’aniràs aprenent perquè en la sexualitat no es deixa mai d’aprendre.

  • L’orgasme. Una creença que existeix és que l’orgasme és la finalitat de les relacions sexuals, però no totes les relacions sexuals han d’arribar a l’orgasme per ser satisfactòries, ja que el plaer pot existir durant tota la relació.

La comoditat de fer el que realment vols. És important que tant la primera vegada com totes les altres es tingui sexe perquè realment es vol, perquè ho esculls lliurament i no perquè un altre t’ho demani o perquè la resta dels teus amics i amigues ja ho hagin fet. La decisió de practicar relacions sexuals compartides és només teva. Cal trobar una persona amb qui ens sentim còmodes.

 

Si tens dubtes, pors, curiositats, preguntes pots parlar-ho amb algun professional, amic/ga o familiar però recorda que finalment tu seràs qui valori si estàs preparat/da.

I si encara tens preguntes o pors, no dubtis en contactar amb nosaltres al 932008500 o escriu-nos a www.nibellanibestia.org/contacta.