November 15, 2018

December 21, 2017

Please reload

Entrades Recents

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas destacadas

TENIR RELACIONS SEXUALS IMPLICA SEMPRE PENETRACIÓ?

September 21, 2018

Després de la pregunta feta a Instagram (Creus que les relacions sexuals sempre han de tenir penetració?) i veien els resultats (9% SI, 91% No) ens hem animat a parlar una mica més del tema!

   
Tradicionalment, s'ha utilitzat el terme "relacions sexuals completes" per a referir-se a aquelles relacions que tenien penetració vaginal o anal, i, a dia d'avui, encara hi ha moltes persones que pensen que la penetració és imprescindible per mantenir relacions sexuals plaents.

"Els preliminars" s'han entès com una pràctica prèvia i supeditada sempre al coit, i no com a una pràctica considerada com a relació sexual per si mateixa. És cert, que la penetració és una de les formes de gaudir, però no és l'única, ja que les relacions sense coit poden ser igualment satisfactòries.

Coneixem altres formes de tenir relacions sexuals: 


- Petting: carícies, tocaments, petons amb o sense roba que no inclou la penetració. Així com el fregament de la parella simulant l'acte sexual amb roba.

- Masturbació: pots masturbar-te a tu mateix/a i/o fer-ho a l'altra persona. Pots estimular les diferents parts dels genitals i acompanyar-ho d'altres carícies o petons.

- Sexe oral: pots utilitzar els llavis, la llengua i la boca per estimular els genitals de l'altra persona. També pots fer petons, succionar, llepar, etc.

- Petons, carícies: pots utilitzar tot el cos, hi ha moltes zones erògenes com els pits, els mugrons, el coll...

- Jocs i paraules: els jocs serveixen per innovar i experimentar. Pots jugar amb la roba i complements, amb joguines sexuals, amb els rols que adquiriu, etc.

Totes aquestes opcions es poden fer en les postures que preferiu i més us agradin. Arribar a l'orgasme amb aquestes opcions és possible, però recorda, que l'orgasme no és imprescindible per tenir relacions sexuals satisfactòries. La penetració és una opció i decisió més.

 

Podeu escollir l'opció o les opcions que us vinguin més de gust, sempre que l'altra persona també i estigui d'acord... 

 ...i recordeu sempre gaudir-ho!