November 15, 2018

December 21, 2017

Please reload

Entrades Recents

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas destacadas

DESCOBRINT LA SALUT SEXUAL

September 6, 2018

El 4 de setembre per celebrar el dia mundial de la salut sexual us vam preguntar al nostre Instagram si volíeu informació al respecte. I amb un 100% dels vots veu dir que SI! Així que aquí teniu un article amb informació de què és la salut sexual!

 

 

El terme salut sexual es refereix al benestar físic i psíquic envers al sexe, i dins aquesta definició podem trobar moltes variables que no sempre pensem que poden formar part de la nostra sexualitat. Inclou la capacitat de rebre i donar plaer, de gaudir i practicar relacions sexuals sanes i satisfactòries, conèixer el nostre cos i detectar canvis, com ens sentim en les relacions, quins valors hi ha darrera del que entenem per sexualitat, religió etc., tot això determinarà en gran mesura com vivim aquesta experiència, i la nostra salut sexual.

D’altra banda, hi haurà factors externs que també poden tenir pes en com es desenvolupa la nostra sexualitat, ja que hi haurà moments vitals o circumstàncies (malalties etc.) que poden interferir en aquesta. Per això, en l’esfera de les sexualitats cal tenir present les emocions que intervenen com poden ser la passió, el desig i la il·lusió, però també la vergonya i la por, entre d’altres. L’acceptació del propi cos i l’autoestima també són importants, aquells missatges que ens enviem a nosaltres mateixos sobre com som i què ens agrada. Sentir-nos a gust amb el propi cos i conèixe’ns  ens ajudarà a poder viure les relacions sexuals de forma satisfactòria. 

Quan parlem de sexualitats ho fem en plural perquè la forma de viure el sexe és diferent per cada persona. De què depèn? Dependrà la teva orientació i identitat sexual, de les emocions i sensacions, de la cultura, el context i els missatges que rebem per diferents medis, la informació que tenim, les sensacions físiques i les experiències viscudes al llarg de la nostra vida. Tots aquests factors entren en interacció i fan que les relacions sexuals siguin diverses.

 

Al llarg de la nostra vida desenvolupem la sexualitat i aquesta va evolucionant. Per tant, també poden aparèixer dificultats o malestar associats al sexe. Alguns exemples són les infeccions de transmissió sexual (ITS). Les ITS són infeccions que es transmeten d’una persona a una altra durant les relacions sexuals sense protecció. Es transmeten a través de l’intercanvi de fluids dels genitals, el recte i la boca. Altres dificultats poden ser l’embaràs no desitjat o les disfuncions sexuals. La salut sexual s’encarrega de prevenir i buscar solucions a totes elles. Com a mètode de prevenció podem trobar el preservatiu femení i el masculí i mètodes d’anticoncepció hormonals entre d’altres.

 

L’important és que visquis la teva sexualitat des de l’autonomia i la llibertat, sempre amb informació, i si et cal, assessorament per poder prendre decisions respecte què vols i com ho vols.

Si tens més dubtes posa't en contacte amb nosaltres...

Perquè practicar bon sexe també forma part d’una bona salut!